Dušené kuře se sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 468.9 mg
- Vláknina 3989.5 mg
- Vitamín A 3989.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.
-
3
Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.