Bagety se sýrem
Suroviny
- 20 g Ořechy vlašské
- 80 g Rukola
- 200 g Rajčata sušená sterilovaná
- 80 g Sýr Gran Moravia
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 4 ks Bageta
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 ks Mozzarella
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Cukr krupice
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 dl Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olivy nakládané
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1322 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 58 g
- Sodík 2202 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 160 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1382.8 mg
- Vláknina 21245.4 mg
- Vitamín A 21245.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky, které osolíme posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a odložíme do misky. Sýr Hermelín pokrájíme na plátky. Dvě větší rajčata omyjeme, pokrájíme je na kolečka. Lístky salátu Rukoly omyjeme, vodu setřepeme a v misce je promícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou.
-
2
Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme pomazánkou ze sušených rajčat, na kterou poklademe plátky Mozzarelly. Na ni poklademe plátky rajčat, které posypeme několika špetkami soli, cukru a pepře. Překryjeme je plátky Hermelínu. Přidáme lístky rukoly, přiklopíme vrchní část bagety a podáváme.
-
3
Pomazánka ze sušených rajčat:
-
4
Omyjeme čertvou bazalku, kerblík, otrháme lístky a dáme je do mixeru. Přidáme k nim sušená pokrájená rajčata, česnek, nastrouhaný sýr Grand Moravia, nastrouhané vlašské ořechy, bílý pepř, pokrájené nakládané olivy a 1.2 dl extra olivového oleje. Směs rozmixujeme dohladka.