Salát z těstovin se sýrem, zeleným salátem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Ořechy vlašské
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 240 g Těstoviny Conchiglie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Salát Polníček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 277.6 mg
  • Vláknina 7879.8 mg
  • Vitamín A 7879.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    V misce z ořechového a olivového panenského oleje a vinného octa připravíme zálivku, kterou dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Vlašské ořechy rozpůlíme a krátce je orestujeme na rozpálené pánvi bez oleje a necháme vychladnout. Sýr rozdrobíme.

  • 4

    Saláty opláchneme studenou vodou, listy natrháme na větší kousky a rozložíme na servírovací talíře. Na salátové listy rozdělíme uvařené těstoviny, posypeme je sýrem, přelijeme zálivkou, přidáme osmažené ořechy, mírně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu