Salát z těstovin se sýrem, zeleným salátem a ořechy
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
- 200 g Sýr Parmezán
- 240 g Těstoviny Conchiglie
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Salát Polníček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 277.6 mg
- Vláknina 7879.8 mg
- Vitamín A 7879.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
V misce z ořechového a olivového panenského oleje a vinného octa připravíme zálivku, kterou dochutíme pepřem a solí.
-
3
Vlašské ořechy rozpůlíme a krátce je orestujeme na rozpálené pánvi bez oleje a necháme vychladnout. Sýr rozdrobíme.
-
4
Saláty opláchneme studenou vodou, listy natrháme na větší kousky a rozložíme na servírovací talíře. Na salátové listy rozdělíme uvařené těstoviny, posypeme je sýrem, přelijeme zálivkou, přidáme osmažené ořechy, mírně promícháme a podáváme.