Salát z těstovin a sleďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 400 g Sleď uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Jablka
  • 6 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Cibule sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 6465 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 639.6 mg
  • Vláknina 25851.8 mg
  • Vitamín A 25851.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Měkké těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Zelený salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Jablka omyjeme a také je nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo, pak je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Sledě nakrájíme na malé kousky.

  • 5

    Do velké mísy dáme ryby, uvařené brambory a nakrájený salát, přidáme vychladlé těstoviny, vše dochutíme pepřem a solí a promícháme. Těstovinový salát rozdělíme na servírovací talíře, doplníme ho nakrájenými vajíčky, sterilovanými cibulkami a okurkami, pokapeme zbylým olejem a vinným octem a podáváme.

Komentáře k receptu