Salát z těstovin a sleďů
Suroviny
- 400 g Těstoviny Conchiglie
- 400 g Sleď uzený
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 2 ks Jablka
- 6 ks Okurky nakládané
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Cibule sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 33 g
- Sodík 6465 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 639.6 mg
- Vláknina 25851.8 mg
- Vitamín A 25851.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Měkké těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Zelený salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Jablka omyjeme a také je nakrájíme na malé kousky.
-
4
Vejce uvaříme natvrdo, pak je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Sledě nakrájíme na malé kousky.
-
5
Do velké mísy dáme ryby, uvařené brambory a nakrájený salát, přidáme vychladlé těstoviny, vše dochutíme pepřem a solí a promícháme. Těstovinový salát rozdělíme na servírovací talíře, doplníme ho nakrájenými vajíčky, sterilovanými cibulkami a okurkami, pokapeme zbylým olejem a vinným octem a podáváme.