Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 125 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 600 g Těstoviny Rigatoni
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1065 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 692 mg
  • Vláknina 12664.8 mg
  • Vitamín A 12664.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny.

  • 2

    Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému.

  • 4

    V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů.

  • 6

    Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse.

Komentáře k receptu