Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 7 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 4.7 mg
- Draslík 563.3 mg
- Vláknina 14168 mg
- Vitamín A 14168 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.
-
2
Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.
-
3
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.
-
4
V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.