Játra z husy na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 27 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 663.8 mg
- Draslík 750.9 mg
- Vláknina 6404.5 mg
- Vitamín A 6404.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jater z husy oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř, ve směsi obalíme játra.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka omyjeme, oloupeme z nich slupku a odstraníme jádřince. Nakrájíme jablka na plátky silné asi 0,5 centimetru.
-
3
Na hlubší pánev vložíme 2 lžíce sádla a něm osmažíme cibuli. Osmaženou cibuli vyndáme a necháme ji okapat. Do pánve přidáme 1 lžíci sádla, jablka a opékáme je. Opečená jablka také vyndáme z pánve.
-
4
Přidáme do pánve ještě zbytek sádla a játra, která 5 minut zprudka opékáme. Po opečení je posypeme majoránkou. Játra vyjmeme a na připečeniny na pánvi vlijeme bílé víno a vaříme, dokud nezhoustne.
-
5
Krajíce chleba opečeme v toastovači. Hotové toasty obložíme opečenými játry, která jsme pokrájeli na plátky, dále plátky opečených jablek a cibule. Krajíce pokapeme lžící vypečené šťávy. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.