Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine
Suroviny
- 150 g Máslo bylinkové
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Těstoviny Fettuccine
- 600 g Jehněčí kotlety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Petržel kudrnka
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 98 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1051.2 mg
- Vláknina 7402 mg
- Vitamín A 7402 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.
-
2
Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.
-
4
Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.