Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 50 g Máslo bylinkové
- 100 g Hrachové lusky
- 100 g Chřest zelený
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 plátek Chléb toastový
- 0.02 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 186.4 mg
- Vláknina 3385.3 mg
- Vitamín A 3385.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1429.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.
-
2
Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.
-
3
Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.