Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 100 g Hrachové lusky
  • 100 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 plátek Chléb toastový
  • 0.02 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 186.4 mg
  • Vláknina 3385.3 mg
  • Vitamín A 3385.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1429.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.

  • 2

    Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.

  • 3

    Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu