Olomoucká smaženice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 597.8 mg
- Vláknina 2874 mg
- Vitamín A 2874 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, opepříme a zakryté podusíme.
-
2
Když je tekutina odpařená a houby změklé, vmícháme nastrouhané tvarůžky, necháme je rozpustit. Zahustíme jimi houby místo vajec.