Těstoviny s fazolemi a pestem
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 20 g Sýr Parmezán
- 200 g Fazole bílé
- 20 g Bazalka
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 30 g Oříšky piniové
- 150 g Hrášek mražený
- 130 ml Olej olivový
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1104 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 49 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 127 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 1106.9 mg
- Vláknina 27259.8 mg
- Vitamín A 27259.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolky omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Ořechy nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Bazalku opláchneme a nasekáme najemno. Bazalku, piniové oříšky, česnek, sýr, olej a špetku soli rozmixujeme na hladkou kaši.
-
2
Vodu osolíme a uvedeme k varu, přidáme fazolky a povaříme 5 minut, poté přisypeme těstoviny a vaříme dalších 5 minut, na závěr vsypeme hrášek a povaříme ještě 5 minut. Poté vodu slijeme. Přimícháme fazole, pesto a ořechy. Osolíme a opepříme a servírujeme.