Pappardelle s plody moře
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 10 g Petržel - nať
- 350 g Mušle slávky
- 200 g Chobotnice
- 500 g Těstoviny Pappardelle
- 90 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Omáčka rajčatová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1183 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 966.4 mg
- Vláknina 11864.8 mg
- Vitamín A 11864.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel omyjeme a nasekáme na menší kousky. Mořské plody dobře propláchneme.
-
2
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme cibuli s česnekem, smažíme 3 minuty, poté přidáme vývar, rajčatovou omáčku, protlak, víno a plody moře. Přiklopené vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr posypeme sekanou petrželí.