Smetanové fettuccine s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Pórek
  • 10 g Pažitka
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 20 ml Olej olivový
  • 380 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 130 mg
  • Vláknina 9129.8 mg
  • Vitamín A 9129.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Pažitku a pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Kuře pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 5 minut, poté přidáme víno, smetanu, pažitku a kuřecí maso. Osolíme, opepříme a povaříme přiklopené 5 minut. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a smícháme s omáčkou.

Komentáře k receptu