Dušené kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 594.3 mg
- Vláknina 11065.5 mg
- Vitamín A 11065.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do poloměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke kedlubnám, zalijeme smetanou, přidáme cukr, sůl a pepř a povaříme.
-
3
Před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.