Bažantí prsa plněná a pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Zázvor mletý
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.6 kg Bažantí prsa
  • 2 cl Víno madeira
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 1231.3 mg
  • Vláknina 4852.7 mg
  • Vitamín A 4852.7 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy.

  • 2

    Uvaříme silný vývar z bažantích kostí.

  • 3

    Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití.

  • 5

    Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

  • 6

    K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne.

  • 7

    Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu