Koroptev pečená na hruškách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 90.9 mg
- Vláknina 4909 mg
- Vitamín A 4909 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.
-
2
Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.
-
3
Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.
-
4
Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
5
Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.