Kapusta zapečená s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1638 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 243.1 mg
  • Draslík 1557.8 mg
  • Vláknina 10105 mg
  • Vitamín A 10105 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse osmahneme na sádle bůček nakrájený na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a uvařenou, nahrubo nasekanou kapustu.

  • 2

    Kapustu v míse rozestřeme, osolíme a zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem.

  • 3

    Zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu