Tvarůžkový paprikáš s haluškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1.17 g Sádlo škvařené
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 192.6 mg
  • Vláknina 5631.3 mg
  • Vitamín A 5631.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.

Komentáře k receptu