Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1497 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 4212.5 mg
  • Vitamín A 4212.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.

  • 2

    Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu