Litomyšlské špagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 35 g
- Sodík 778 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 102.1 mg
- Vláknina 3927.5 mg
- Vitamín A 3927.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.
-
2
Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.