Litomyšlské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 10 g Oregano sušené
  • 400 g Špagety
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 3927.5 mg
  • Vitamín A 3927.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.

  • 2

    Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.

Komentáře k receptu