Pečený bažant na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 92 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 176.6 mg
- Draslík 744.6 mg
- Vláknina 4274.7 mg
- Vitamín A 4274.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého bažanta osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a svážeme potravinářskou nití. Předehřejeme si troubu na 200°C a vložíme do ní pekáč s bažantem.
-
2
Po 15 minutách pečení bažanta obrátíme a přidáme k němu jalovec. Oškrábeme mrkev, petržel a celer, nakrájíme je na kostičky a přidáme k bažantovi. Zalijeme vínem a pečeme ještě 20 minut.
-
3
Potom z bažanta oddělíme slaninu a dosud zakrytou kůži na prsou pečeme 10 minut, aby dobře zhnědla. Poté vyndáme bažanta z pekáče a do vypečené šťávy přidáme smetanu. Nakonec omáčku prolisujeme přes síto. Bažanta podáváme přelitého omáčkou.