Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 33.7 mg
  • Vláknina 5755.3 mg
  • Vitamín A 5755.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr najemno nastrouháme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    V nízkém hrnci ohřejeme 1,5 dl smetany, vmícháme do ní máslo a přivedeme ji k varu. Pak smetanu na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až zhoustne.

  • 3

    V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody vaříme přibližně 5 minut těstoviny, pak je scedíme, necháme okapat a dáme zpět do hrnce. Přimícháme k nim smetanovou omáčku, pak přidáme zbývající smetanu, většinu nastrouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí a vše za stálého míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké.

  • 4

    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu