Pečená kambala s restovanou zeleninou
Suroviny
- 800 g Kambala
- 50 g Máslo bylinkové
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Ciabatta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 19 g
- Sodík 928 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1211.6 mg
- Vláknina 11160.2 mg
- Vitamín A 11160.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a očistíme, z paprik odstraníme semínka a vše nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a zeleninu na něm i s pokrájenou šalotkou zprudka orestujeme. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petrželku. Na závěr osolíme a opepříme dle chuti.
-
2
Filety kambaly vložíme do mísy potřené olivovým olejem, poklademe pokrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.
-
3
Ciabattu opečeme na suché pánvi, maso rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou a ciabattou.