Pečená kambala s restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kambala
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Ciabatta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1211.6 mg
  • Vláknina 11160.2 mg
  • Vitamín A 11160.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu, lilek a papriky důkladně omyjeme a očistíme, z paprik odstraníme semínka a vše nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a zeleninu na něm i s pokrájenou šalotkou zprudka orestujeme. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petrželku. Na závěr osolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    Filety kambaly vložíme do mísy potřené olivovým olejem, poklademe pokrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.

  • 3

    Ciabattu opečeme na suché pánvi, maso rozdělíme na talíře a podáváme s teplou zeleninou a ciabattou.

Komentáře k receptu