Alkoholová tinktura na břišní potíže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 90 g Bobkový list
  • 100 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 ml Vodka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 5036 mg
  • Vitamín A 5036 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmarýn a bobkový list natrháme, omyjeme a necháme oschnout. Poté najemno nakrájíme. Nasypeme do větší sklenice a zalijeme vodkou. Uzavřeme a dva týdny každý den protřepeme. Protlačíme přes mušelínem vyložený cedník a vytlačíme co nejvíce tekutiny. Tinkturu uskladníme ve sterilizovaných barevných láhvích se zabroušeným uzávěrem.

Komentáře k receptu