Kečup z hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sůl
  • 300 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 kg Žampiony čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2452 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1668.5 mg
  • Vláknina 12586.5 mg
  • Vitamín A 12586.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.

Komentáře k receptu