Ravioli polévka
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Strouhanka
- 300 g Nudlové těsto
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.25 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1513 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 350.6 mg
- Vláknina 2236.5 mg
- Vitamín A 2236.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme většinu nastrouhaného parmezánu, strouhanku, vejce, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a muškátový oříšek, vše dochutíme pepřem a solí.
-
2
Z nudlového těsta vyválíme 2 placky. Na jednu z nich pak lžičkou klademe v pravidelných vzdálenostech kopečky připravené náplně. Těsto okolo kopečků potřeme rozšlehaným bílkem a vše přikryjeme druhou plackou těsta. Rádýlkem nebo ostrým nožem pak těsto rozkrájíme na čtverce a okraje čtverců k sobě přitiskneme.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar, vložíme do něj připravené ravioli a vaříme přibližně 15 minut.
-
4
Polévku rozlijeme do připravených talířů, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, jemně nasekanou petrželkou a podáváme.