Ovocné kuře ze židovské kuchyně
Suroviny
- 200 g Jablka
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Třešně
- 150 g Višně
- 200 g Švestky sušené
- 200 g Hrušky
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 3 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.02 dl Olej slunečnicový
- 2 kg Kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 31 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 625 mg
- Vláknina 6772.1 mg
- Vitamín A 6772.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 258.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.
-
2
Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.
-
3
Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.