Smažené kuličky z hovězího masa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 600 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Tykev
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 215.7 mg
- Draslík 1263 mg
- Vláknina 13835.6 mg
- Vitamín A 13835.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.
-
2
Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.
-
4
Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.