Citronový zákusek s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 53.33 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 240 g Cukr krupice
  • 50 g Citronová kůra
  • 20 g Cukr moučkový
  • 200 ml Citronová šťáva
  • 2.13 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.13 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 149.7 mg
  • Draslík 129.1 mg
  • Vláknina 5679.8 mg
  • Vitamín A 5679.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Máslem vymažeme koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno poprášíme moučkovým cukrem. Do mísy dáme 2 lžíce citronového krému, máslo a 100 g cukru. Vše rozšleháme. Za stálého šlehání přidáváme mouku, droždí, vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto dáme do koláčové formy a pečeme 35 minut. Po upečení necháme koláč 10 minut odstát, poté jej vyklopíme a necháme vystydnout. Polevu připravíme smícháním citronové šťávy s 50 g cukru a koláč jí polijeme.

  • 2

    Citronový ovocný krém [53288]:

  • 3

    Do ohnivzdorné mísy dáme kůru a šťávu z citronů, máslo a cukr a mícháme nad párou 10 minut. Poté odstavíme. Rozšleháme vejce a postupně je přimícháme do citronové směsi. Vrátíme nad páru a 10 minut šleháme. Nakonec krém nalijeme do sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu