Olomoucké zapečánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1014 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 1232.7 mg
- Vláknina 17817 mg
- Vitamín A 17817 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme.
-
2
Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut.