Olomoucké zapečánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 4 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 1232.7 mg
  • Vláknina 17817 mg
  • Vitamín A 17817 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme.

  • 2

    Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut.

Komentáře k receptu