Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tuňák obecný
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Olivy zelené
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Salát kadeřavý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 431.6 mg
  • Vláknina 4594.3 mg
  • Vitamín A 4594.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.

  • 2

    Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu