Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 431.6 mg
- Vláknina 4594.3 mg
- Vitamín A 4594.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem.
-
2
Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme.