Chřestový salát s česnekovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 42 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 544.8 mg
- Vláknina 8222.3 mg
- Vitamín A 8222.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest a fazolové lusky zbavíme tvrdých vláken a dáme vařit do 600 ml osolené vody na dobu 2 minut. Vejce uvaříme ve zbylé vodě natvrdo. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky.
-
2
Rozpálíme olej na pánvi, přidáme česnek a minutu smažíme, poté přisypeme strouhanku a necháme smažit 4 minuty. Odstavíme z plotny a strouhanku vysypeme do mističky. Slaninu osmažíme dokřupava na rozpálené pánvi a dáme stranou. V míse smícháme uvařené fazolky a chřest, přidáme slaninu a opraženou strouhanku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce dáme rozpůlené vejce.