Pikantní rybí opečky
Suroviny
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Lupínky kukuřičné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 0.2 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Filé rybí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4.5 polévková lžíce Pepř 4 barev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 9 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 8 mg
- Vláknina 5590.4 mg
- Vitamín A 5590.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé bez kostí omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Do misky dáme hladkou mouku, rozdrcené kukuřičné lupínky, čerstvě nahrubo pomletý pepř 4 barev, sladkou a pálivou papriku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a obalíme v ní kousky ryby.
-
2
V pánvi rozpálíme větší množství oleje s máslem, na něm ze všech stran postupně osmažíme kousky filé dozlatova, dokřupava.
-
3
Podáváme je teplé i studené.