Pikantní rybí opečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Lupínky kukuřičné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4.5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 8 mg
  • Vláknina 5590.4 mg
  • Vitamín A 5590.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé bez kostí omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Do misky dáme hladkou mouku, rozdrcené kukuřičné lupínky, čerstvě nahrubo pomletý pepř 4 barev, sladkou a pálivou papriku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a obalíme v ní kousky ryby.

  • 2

    V pánvi rozpálíme větší množství oleje s máslem, na něm ze všech stran postupně osmažíme kousky filé dozlatova, dokřupava.

  • 3

    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu