Treska sušená s pečenými bramborami
Suroviny
- 800 g Treska sušená
- 500 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 kg Brambory
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 100.1 mg
- Draslík 2242.9 mg
- Vláknina 14585.5 mg
- Vitamín A 14585.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenou tresku nakrájíme na větší kusy a na 24 hodin namočíme. Přitom několikrát vyměníme vodu.
-
2
Brambory oškrábeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Do pekáče vlijeme olej, rozehřejeme ho a na něj dáme cibulová kolečka. V rybím vývaru rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme jím cibulová kolečka. K cibuli přidáme pokrájené brambory. Osolíme a opepříme normálním a cayenským pepřem. Přidáme mletou papriku a bobkový list. Pekáč přikryjeme a dusíme 5 minut.
-
4
Předehřejeme troubu na 180 °C. Okapanou rybu vložíme do pekáče k bramborám a zakryjeme plátky cibule a brambor. Dusíme přikryté v troubě 25 minut.
-
5
Pak odkryjeme a zasypeme parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. Necháme ještě 5 minut zapéct v troubě při 220 °C. Pak servírujeme na talíře a podáváme.