Polévka z hrášku a chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 37 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 482.3 mg
- Vláknina 16056.1 mg
- Vitamín A 16056.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest opláchneme, špičky odkrojíme a odložíme, stonky nakrájíme. Cibulky nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky.
-
2
Na pánvi na másle s olejem rozpustíme a opečeme slaninu, vyjmeme ji a do vysmaženého tuku vložíme pokrájené rohlíky. Osmažíme je dozlatova a dáme stranou.
-
3
Ve vývaru na mírném plameni vaříme cibulky s pokrájeným chřestem a hráškem. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji se zakysanou smetanou, solí a pepřem a zahřejeme spolu s chřestovými špičkami. Polévku podáváme s krutony z rohlíků a vysmaženou slaninou.