Rýžový pudink s banánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 27 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 122.9 mg
- Vláknina 6790 mg
- Vitamín A 6790 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 110.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme nejprve mléčnou rýži. Rýži opláchneme, do kastrolu nalijeme polovinu mléka, přimícháme rýži, sůl a na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. V průběhu vaření k rýži přiléváme po částech zbývající mléko. Nakonec rýži osladíme a držíme na teple. Konzistence rýžové kaše by měla být podobná krupicové kaši.
-
2
V mezičase připravíme čokoládovou omáčku. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu se smetanou a rumem dohladka.
-
3
Do misek rozdělíme rýžovou kaši, přelijeme omáčkou, poklademe okapanými plátky hrušek a ozdobíme ušlehanou smetanou.