Grilovaná hlíva s bazalkovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 1165 mg
- Vitamín A 1165 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme papírovou utěrkou, třeň o 1/3 zkrátíme. Bazalku nasekáme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl. Zalijeme olejem a vínem a důkladně promícháme. Do marinády vložíme houby a necháme 30 minut naložit, v průběhu otočíme. Z mísy přendáme houby na grilovací alobalový tác a grilujeme 10 minut ze všech stran.