Kuře Vlasty Buriana
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Mandle plátky
- 50 g Olej slunečnicový
- 3 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Jablka
- 1 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1416 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 101 g
- Sodík 1416 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 751.5 mg
- Draslík 596.7 mg
- Vláknina 7719.5 mg
- Vitamín A 7719.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.
-
2
Nasucho opražíme mandlové lupínky.
-
3
V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.
-
4
Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.
-
5
Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.
-
6
Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.