Kuře Vlasty Buriana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mandle plátky
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1416 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 1416 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 751.5 mg
  • Draslík 596.7 mg
  • Vláknina 7719.5 mg
  • Vitamín A 7719.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.

  • 2

    Nasucho opražíme mandlové lupínky.

  • 3

    V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.

  • 4

    Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.

  • 5

    Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.

  • 6

    Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu