Kuřecí prsa Virginia
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
- 750 g Kuřecí prsa
- 0.1 g Máslo čerstvé
- 400 g Rýže dušená
- 200 g Šunka dušená
- 150 g Žampiony čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 750 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1052.6 mg
- Vláknina 5413 mg
- Vitamín A 5413 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa vykostíme a zbavíme kůže, z masa nařežeme 4 řízky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, hroznové víno bez jader umyjeme, necháme okapat a otrháme kuličky.
-
2
Kosti a kůži zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli překrojenou napůl, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Plátky žampionů zalijeme 3 lžícemi vody a 1 lžící citronové šťávy, přidáme 1 lžíci másla, osolíme a pod pokličkou 4 minuty podusíme.
-
3
Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostí a vývarem se žampiony, přidáme Vegetu a metličkou prošleháme. Omáčku pak 10 minut povaříme, podle chuti přisolíme, přidáme hroznové kuličky, ještě necháme přejít varem a odložíme do tepla.
-
4
Připravené kuřecí plátky naklepeme, osolíme, na pánvi s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova opečeme a přemístíme na ohřáté talíře. Na stejné pánvi pak lehce osmahneme 4 plátky šunky, které poklademe na opečené kuřecí maso.
-
5
Na talíře k masu se šunkou přidáme dušenou rýži, maso přelijeme výpekem z pánve, rýži žampiónovou omáčkou s hroznovými kuličkami a podáváme.