Fazolová směs s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 250 g Fazole bílé sterilované
  • 250 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 3213.7 mg
  • Vláknina 18192.2 mg
  • Vitamín A 18192.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.9 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervu s kukuřicí a fazolemi slijeme, zeleninu necháme okapat a zatím necháme stranou. Na velké pánvi rozpálíme olej a nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a kousky dýně orestujeme doměkka. Zeleninu přesypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vaříme zakryté pokličkou cca deset minut.

  • 2

    Mezitím si na pánvi opečeme klobásku a poté ji nakrájíme na kolečka. Přidáme ji k zelenině a vsypeme fazole a kukuřici. Povaříme dalších deset minut, popřípadě dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu