Kuře Crécy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 151 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 192.8 mg
- Draslík 586.6 mg
- Vláknina 5449 mg
- Vitamín A 5449 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozporcujeme, naklepeme, osolíme a po obou stranách v kastrole na 120 g horkého másla asi 10 minut dorůžova osmahneme.
-
2
Oloupeme a nadrobno nakrájíme velkou cibuli, nasekáme tymián, prolisujeme česnek a oloupeme a na kusy nakrájíme brambory a mrkev.
-
3
Ke kuřeti přidáme česnek a tymián, osolíme, trochu podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme na půl hodiny dusit do trouby předehřáté na 160°C.
-
4
Mezitím na 50 g másla zasmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme brambory s mrkví, pepř a sůl, zalijeme zbylou vodou, přiklopíme a 30 minut vaříme.
-
5
Uvařenou zeleninu scedíme, přendáme do mixeru a ušleháme do pěny, ke konci šlehání přilijeme mléko.
-
6
Na talíře servírujeme porce kuřete, přes ně zeleninovou pěnu přelitou šťávou z kuřete.