Domácí fazolový kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Chorizo
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 420 ml Fazole
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 205 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 247.2 mg
  • Vláknina 8836 mg
  • Vitamín A 8836 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme.

  • 2

    Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu