Dip s bylinkami
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 200 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Kopřiva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Estragon
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 61.2 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 4934.5 mg
- Vitamín A 4934.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malé míse smícháme smetanu s jogurtem.
-
2
Všechny suroviny očistíme, omyjeme a nasekáme najemno, poté smícháme se směsí smetany a jogurtu.
-
3
Nakonec směs ochutíme solí, cukrem, pepřem a šťávou z citrónu. Podáváme v mističkách vychlazené.