Cibule plněná játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 40 g Strouhanka
  • 100 g Sůl mořská
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Cibule
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 10212 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 4259.2 mg
  • Vitamín A 4259.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 329.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 2

    V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.

  • 3

    Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.

  • 4

    Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu