Cibule plněná játry
Suroviny
- 200 g Játra vepřová
- 25 g Máslo čerstvé
- 60 g Slanina vepřová
- 40 g Strouhanka
- 100 g Sůl mořská
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Cibule
- 2 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 10212 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 173.2 mg
- Draslík 337.2 mg
- Vláknina 4259.2 mg
- Vitamín A 4259.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 329.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
-
2
V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.
-
3
Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.
-
4
Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.