Zelný salát se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 351.7 mg
  • Vláknina 8553.1 mg
  • Vitamín A 8553.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme poškozené listy, odkrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Nakrájené zelí ve vroucí osolené vodě s cukrem uvaříme na skus, přecedíme a necháme okapat.

  • 3

    V rendlíku zpěníme slaninu. Na zálivku smícháme vlažnou vodu s octem, solí, cukrem a pepřem.

  • 4

    Zelí vsypeme do mísy, přidáme cibuli, slaninu a přelijeme zálivkou, necháme odstát na teple a podáváme.

Komentáře k receptu