Zelný salát se slaninou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 100 g Slanina vepřová
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 350 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 351.7 mg
- Vláknina 8553.1 mg
- Vitamín A 8553.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme poškozené listy, odkrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
-
2
Nakrájené zelí ve vroucí osolené vodě s cukrem uvaříme na skus, přecedíme a necháme okapat.
-
3
V rendlíku zpěníme slaninu. Na zálivku smícháme vlažnou vodu s octem, solí, cukrem a pepřem.
-
4
Zelí vsypeme do mísy, přidáme cibuli, slaninu a přelijeme zálivkou, necháme odstát na teple a podáváme.