Plněné chobotnice na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Chléb toastový
  • 80 ml Olej olivový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Chobotnice
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1128 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 200.6 mg
  • Vláknina 4217.5 mg
  • Vitamín A 4217.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těla chobotnic omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekanou bazalku a toastový chléb bez kůrky, nadrobno nakrájený. Směs zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou a vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme chobotnice a páratky pevně spojíme. Grilujeme na středním ohni 20 minut s jedním otočením.

Komentáře k receptu