Plněné chobotnice na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1128 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 200.6 mg
- Vláknina 4217.5 mg
- Vitamín A 4217.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těla chobotnic omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekanou bazalku a toastový chléb bez kůrky, nadrobno nakrájený. Směs zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou a vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme chobotnice a páratky pevně spojíme. Grilujeme na středním ohni 20 minut s jedním otočením.