Bramborové pirohy se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 9 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 12730 mg
- Vitamín A 12730 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.