Bramborové pirohy se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 390 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 140 g Vepřové škvarky
  • 13.33 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 12730 mg
  • Vitamín A 12730 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.

Komentáře k receptu