Salát s rukolou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sezam - semena
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy černé
  • 300 g Rukola
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1.3 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 389.3 mg
  • Vláknina 6670 mg
  • Vitamín A 6670 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy rukoly propereme ve studené vodě, necháme okapat a osušíme na utěrce. Odkrojíme spodní část u stonku a vložíme do mísy. V misce smícháme balsamico ocet se solí, pepřem a citronovou šťávou, všleháme olivový olej. Parmezán nastrouháme na hobliny a spolu se sezamem vmícháme do rukoly. Nakonec zalijeme dresinkem a povrch ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami.

Komentáře k receptu