Penne na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 21 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 392.8 mg
- Vláknina 3515 mg
- Vitamín A 3515 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a necháme v ní penne předvařit 5 minut, rychle slijeme přes síto a odebereme přitom několik lžic vody. Penne necháme vykapat.
-
2
Nejprve očistíme a připravíme zeleninu. Rajčatům po umytí vykrojíme zbytky po stopkách a rozpůlíme je. Bazalku rovněž omyjeme, důkladně vytřepeme a nasekáme na menší kousky. Pomalu rozpustíme máslo v dalším hrnci. Oloupanou cibuli nasekáme na drobno a přidáme do hrnce, necháme dusit při mírné teplotě za stálého míchání. Přidáme připravená rajčata, podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou směs lehce vaříme zhruba 3 minuty, pomalu přidáváme předvařené penne, opatrně promícháme a podle potřeby zředíme vodou z vaření těstovin. Poté dále vaříme při mírné teplotě, dokud těstoviny nebudou na skus. Mezitím nastrouháme parmazán.
-
3
Na nahřáté talíře dáme penne, posypeme nasekanou bazalkou a nastrouhaným sýrem.