Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 32 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 84.7 mg
- Draslík 359.9 mg
- Vláknina 11115 mg
- Vitamín A 11115 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.
-
3
Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.
-
4
Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.